Vízkereszti disznótorossal segítettek a Hajdúdorogi Apák

A Hajdúdorogi Apák Egyesülete második alkalommal rendezett hagyományteremtő disznótorost.

Az egyesület tagjai és családjaik múlt vasárnap a reggeli, közös imádságot követően nagy izgalommal és lelkesedéssel láttak neki a közel kétszáz kilós disznó feldolgozásához.Vízkereszti disznótorossal segítettek a Hajdúdorogi Apák

Tóth Lóránt, a rendezvény házigazdája elmondta: 

“Előnyös okokból választottuk a vízkereszti ünnepkört a disznóvágás időpontjául, hiszen decemberben nagyon sok szervezet keresi az alkalmat, hogy a karácsony közeledtével segíteni tudjon másokon. Adventkor nagyon sok csomag érkezik egy-egy családhoz, ami a decemberi hónapban nagyon hasznos, de január második hetéig már nem tartanak ki ezek az élelmiszer tartalékok.”

A diakónus hozzátette: A tagok adományaiból és felajánlásokból valósult meg ez a jótékonysági nap, amelyet ezúton is nagyon köszönök minden örömet szerezni akaró embernek.

A délutáni órákban a disznótoros-csomagok is elkészültek, mellyel ötven rászoruló családot támogattak a Hajdúdorogi Apák. 

Ételfelajánlásaikat mindenhol szeretettel és hálával fogadták, egy kedves hölgy pedig megható gondolatait is megosztotta a jótékony csoport tagjaival: 

“ Isten áldjon mindenkit, akinek bármekkora része volt abban, hogy ilyen csomagokat kapjanak a családok.”

Képkockákon a vízkereszti disznóvágás:

Forrás: Hajdúdorogi Apák Egyesülete/HP

Fotók: Miska Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük